NB: Onderstaande beschrijving betreft standaard Revit functionaliteit. 

---- 

 

 

Vanaf Revit 2021 kunnen wanden hellend worden geplaatst. Dit kan bij de Properties van een Wall / Curtain Wall in Revit worden ingegeven.

  • Cross-Section: schuin zetten (Slanted / Vertical)
  • Angle from Vertical: +90/ -90

 

Kozijnen kunnen rechtstandig invoegen in een schuine wand of met de schuinte van de wand meegaan. Dit kan worden aangegeven bij de properties van de Window / Door in Revit. BCB kozijnen kunnen dit automatisch vanaf BCB versie 8.5.2  Hiervoor zijn de openingen (Voids) dieper geplaatst dan de wanddikte.

  • Orientation: Vertical / Slanted

      

Schuine wanden kunnen met behulp van ASD splits wand worden gesplitst in losse spouwbladen. De schuinte van de wanden blijft hierbij behouden. Van de wand onderdelen is de luchtspouw verwijdert, dit geeft namelijk problemen. De overige wand onderdelen zijn gecorrigeerd op correcte offset en aan elkaar gekoppeld. Het kan alleen zo zijn dat de hoekoplossing niet automatisch wordt gemaakt. Dit is eenvoudig op te lossen door de losse spouwbladen met commando Trim Extent to Corner aan elkaar te verbinden (let wel op het selecteren van het te behouden gedeelte, anders houdt u maar korte wanden over ;-))

 

NB Nadat een wand is gesplitst in losse onderdelen kunt u in Revit van deze onderdelen ook nog de hoek veranderen maar dit geeft ongewenste effecten met betrekking tot de offset van de onderdelen, niet doen dus. Beter plaatst u weer een samengestelde wand (Compound Wall)  om deze weer een schuinte mee te geven en te splitsen.