NB: onderstaande beschrijving betreft standaard Revit functionaliteit.


Wanneer u gebruikmaakt van ASD-gat voor het maken van een opening in een wand (lees hier meer) dan kunt u gedeeltelijke openingen in wanden maken die een eigen fase hebben (een die Wall Opening mogelijk niet heeft). Hiermee kunt een opening creëren die in de fase Aangepast zijn geplaatst. Fasen kunt u schakelen met ASD-Navigator (lees hier meer, meer over fasen in Revit leest u hier). Ruimtes in het model worden omkaderd door wanden, doordat wanden standaard ‘Room Bounding'.
Wilt u nu juist voor uw ontwerp met deze opening van één ruimte twee ruimten maken? Dat kan via onderstaande stappen. Meer over Rooms in Revit leest u hier).

  • Rooms worden geplaatst per fase.
  • Wanneer u gebruikmaakt van ASD-gat om tijdens fase Aangepast een opening te maken in een wand (i.p.v. de gehele wand op te knippen) dan staat er in Revit toch een gehele wand in het model als begrenzing.
  • U kunt bij Properties Room Bounding uitvinken voor deze wand in de fase Nieuw.

    

  • De ruimte loopt dan over de wand heen.  • Wilt u de ruimte nauwkeuriger modeleren? Dan kunt u een room separator line om de wand heen tekenen, zodat de oppervlakte van de ruimte om de wand heen ontstaat.