Er zijn voor bouwkundige toepassing de nodige verbeteringen in Revit 2024. Daarnaast zijn er algemene verbeteringen en verbeteringen voor constructietoepassingen.

 

Voor meer info:

https://help.autodesk.com/view/RVT/2024/ENU/?guid=GUID-C81929D7-02CB-4BF7-A637-9B98EC9EB38B

Er zijn in Revit 2024 ook nieuwe voorbeeldprojecten (Sample Files), voor meer Info:

https://help.autodesk.com/view/RVT/2024/ENU/?guid=GUID-7B9C7A69-1083-406D-A01F-53D405C167F3

 

Hier onze top:

  • Terrein (Toposolid)
  • Uitsnijden uit terrein (Toposolid)
  • Weergave “Textures” (Visual Style)
  • Interface Dark theme kleurinstelling
  • Verbeterde interface knoppen
  • Uitlijnen arceerpatronen

 

Terrein (Toposolid) met Revit 2024

Vanaf Revit 2024 wordt het maken van terrein ondersteund met Toposolid (i.p.v. eerder Topography). Een Toposolid is een 3D volume dat het beste vergeleken kan worden met een Vloer family (Floor), qua mogelijkheden voor modelleren.

 

Terrein (Toposolid) kan vanuit BCB voor Revit 2024 worden aangemaakt via “Vrij tekenen materialen”. Wanneer er bijvoorbeeld wordt gekozen voor de materialen: grind, aarde, zand, grind, asfalt heeft u een handig toepassing.

 

NB: De keuze Terrein (Toposolid) is voor gebruik met een eerdere Revit versie niet toegankelijk in het “Plaats optie” menu van BCB.

   

 

NB: Een Toposolid kan net als een Vloer (Floor) meerdere lagen materiaal bevatten. Bij uitleveren van BCB 2023.2 is er nog geen BCB-wizard (of lagen stapelen) voor het samenstellen van Toposolids. Andere benodigde BCB-materialen kunt u ophalen als vrijtekenen materialen en plaatsen als blok of Toposolid in uw project. Hierdoor komen de materialen naar het project.

 

Daarna kunt u zelf via de Type Properties een kopie (Duplicate) van de Toposolid maken en hier de materialen toevoegen aan uw Toposolid.

Meer informatie over Toposolid in Revit 2024 vindt u hier:

https://help.autodesk.com/view/RVT/2024/ENU/?guid=GUID-5BEB235D-FE4B-41B0-BA52-619E5FD679FA

https://www.youtube.com/watch?v=gXffLa2vLF4&ab_channel=BalkanArchitect

 

 

Beter uitsneden uit terrein

Samen met de introductie van Toposolids kunnen er ook betere uitsneden worden gemaakt uit het gevormde terrein, met het commando Cut Geometry.

Cut Geometry Enhancements (What's New in 2024)

   

  

 

Nieuwe weergave mogelijkheid in Revit 2024 (Visual Style)

In Revit 2024 is het mogelijk om een viewweergave Textures te schakelen, dit houdt in dat de textures of materiaalweergeven worden weergegeven zonder schaduw of licht verloop op de texture, waardoor er meer kleurechtheid in het model blijft. NB:  In oudere Revit versies is deze instelling in ASD Invalshoeken niet te kiezen.

 

 

Textures                                                                                       Realistisch met lijn (realistic)

      

 

De nieuwe weergave heeft natuurlijk een plek gekregen bij de weergave-sets van ASD Invalshoeken.

 

NB: Voor bestaande projecten is deze instelling eenvoudig op te halen door Transfer Project Standards uit de ASD-Invalshoeken template (kies alleen viewtemplates, nieuwe toevoegen), lees hier

 

Kleurinstelling donker (Dark theme)

Het is in Revit 2024 mogelijk om een donker instelling te kiezen voor de interface. ASD voor Revit is aangepast op deze mogelijkheid. De instelling kan worden gekozen via het menu File / Options in Revit.

 

 

Verbeterde interface

Veel iconen op de knoppen zijn aangepast in Revit (niet alleen voor donkere achtergrond) in zachtere en scherpere omlijning wat een rustiger beeld geeft.

Revit 2024

 

Revit 2023 (en eerder).

 

 

Uitlijnen arceerpatronen.

Arceringen kunnen in Revit 2024 beter worden uitgelijnd bij vlakelementen die verschillende hellingen in zich hebben. Bijvoorbeeld bij daken, vloeren en terrein elementen.

Autodesk Align Surface Patterns (What's New in 2024)

 

Lees ook Nieuw in ASD voor Revit 2023.2
Lees ook Nieuw in BCB 2023.2