Wanneer en met Navigator een View wordt gekozen die al bestaat dan wordt deze natuurlijk direct geopend. Wanneer er met Navigator wordt gekozen voor een projectie waarvan nog geen View bestaat. Door bijvoorbeeld te schakelen in fase: Plattegrond ‘Begane grond’, fase ‘Nieuw’ --> naar Plattegrond Begane grond’, fase ‘Aangepast’ dan kan het zijn dat deze View nog niet bestaat. In dat geval kan Navigator automatisch de ontbrekende View voor u aanmaken (scheelt een hoop werk). De view wordt niet zonder meer aangemaakt, maar er wordt aan u gevraagd of u dit wilt met behulp van onderstaande dialoog.

Nb Vindt u nu dat Navigator alleen moet navigeren en geen Views moet aanmaken dan kan bij Navigator / Project-instellingen/  gebruiker de eerste vraag van deze serie dialogen worden onderdrukt, zodat de vervolg dialoog direct komt, lees hier verder. 

 

   

 

 

Kiest u voor Nee, dan komen de volgende voorstellen om verder te gaan:

NB: Afhankelijk van de View waarin u staat, Plattegrond, Aanzicht, Doorsnede, kunt u iets andere opties en keuzen getoond krijgen (vergelijkbaar met de afhandeling in Revit).

 

Keuze 1 Open view

Open view: opent een andere view van uw keuze. De getoonde viewstructuur is gelijk aan de Projectbrowser van Revit.

  • Selecteer een van de getoonde views om te openen

 

Keuze 2 Dupliceer een view

Hiermee kunt u een kopie maken van een view van uw keuze. De getoonde boomtructuur is gelijk aan de Project browser van Revit.

  • Selecteer een van de getoonde views om een duplicaat van te maken

 

Keuze 3 Maak nieuw

Maakt een nieuwe View van de bouwlaag die u kiest in de vervolg dialoog.

  • Kies een level of
  • Kies een type