Om een Doorsnede, Aanzicht of Detail aan te geven in het model, kun je markeringen in het model plaatsen. Dit plaatsen van de markeringen en correct naamgeving volgens Nederlandse standaarden kan het beste gebeuren met behulp van Navigator. Navigator zal namelijk de Engelstalige namen van de diverse Markeringen direct corrigeren naar Nederlands en ook automatisch rekenschap houden met doornummeren.

nb van deze geplaatste markering wordt door ASD Navigator automatisch een correct genaamde view gemaakt, die vervolgens via een van de knoppen Aanz, Drsn of Det kan worden geopend.

 

Een markering plaatsen

Gebruik rechter muisklik op een van de projectie knoppen om een contextmenu op te roepen.

  

 

Let op: Bij het plaatsen van de markering dient u zelf de juiste type bij de Type Selector in het Property Palette, omdat er vaak meerder mogelijkheden zijn en er niet altijd automatisch de juiste keuze kan worden ingevuld door ASD Navigator. Hier als voorbeeld het plaatsen van een Detail markering in een plattegrond.

Voor snede kiest u:

  • Doorsnede_bouwkundig (zichtbaar op werkbladen en plotviews)
  • Doorsnede_werkblad (alleen zichtbaar op een werkblad)

 

Voor een detail:

  • Detail views

 

Let op: Wanneer er een van de getoonde markeringen wordt geplaatst in een van de Floorplan views van Revit dan kan er een keuze gemaakt worden voor een fase bij de Type Properties in Revit, (omdat dit in het ASD_sjabloon (template) van NLRS zo is geregeld.) Deze keuze is bij gebruik van ASD voor Revit niet zo relevant, omdat ASD Navigator en ASD Invalshoek het schakelen hiervan over nemen.

Hier als voorbeeld het plaatsen van een Detail markering in een plattegrond.