Invalshoek is een functie om snel en eenvoudig de instelling van de schermweergave te schakelen. Dit gebeurt aan de hand van een aantal View Templates, die worden geleverd in het ASD_sjabloon (ASD_template ASD_20xx.rte). 

NB: Wanneer een project niet is gestart met het ASD_sjabloon als basis, dan kunnen de benodigde ASD Invalshoek instellingen worden geïmporteerd. Lees verder bij ASD-Invalshoek Importeren

NB: Invalshoeken sturen Revit View Templates aan, View Templates zijn geheel naar eigen inzichten aan te passen of in te regelen, (Lees hier meer) 

 

 

Het voordeel van het  gebruik van 'Invalshoek' is dat de gebruiker in eerste instantie veel minder kennis hoeft te hebben van 'Visibility Graphics' en 'View Templates' om toch handig met Revit te werken. Daarnaast zorgt het gebruik van 'Invalshoek' dat het instellen van Views sneller en meer gestructureerd kan. Bijkomend voordeel is dat 'Invalshoek' weliswaar gebruik maakt van View-templates, maar dat deze ook weer direct worden losgekoppeld, zodat in de View toch veel vrijheid is voor het fijner afstellen van de gewenste weergave.

'Invalshoek' is natuurlijk ook geschikt om de weergaven van Views op een afdrukblad in te regelen. Selecteer een view op het afdrukblad en dubbelklik om deze te openen. Klik vervolgens op de gewenste weergave in 'Invalshoek' en klik naast de geselecteerde View op het afdrukblad om af te sluiten.

 

    

'Invalshoek' kan worden gedockt aan de rechterzijde van het tekenscherm, door eenvoudig de dialoog te slepen naar de Project Browser tegen de zijrand van het tekenveld. Zie de instructiefilm van Revit over Dockable Windows.