De functie 'ASD Maak kozijnstaat' zorgt ervoor dat er een overzicht gemaakt wordt van alle kozijnen van het project van een gekozen projectfase. Standaard wordt dit gedaan van de projectfase Nieuw indien beschikbaar in het project. De kozijnstaat wordt standaard opgezet in de projectfase Renvooi die vóór de projectfase Bestaand aanwezig moet zijn. Als het ASD-Projectsjabloon is gebruikt dan zijn deze projectfases aanwezig. Als deze projectfases niet aanwezig zijn dan kan er een onverwachte resultaat ontstaan. In dat geval wordt in de dialoog een waarschuwing getoond. Met onderstaande video krijgt u een overzicht van de mogelijkheden van ASD Kozijnstaat.

 

Let op: De functie 'Maak Kozijnstaat' kan alleen een overzicht maken van kozijnen binnen Revit (Doors en Windows) en niet van Curtainwalls. Kozijnen gemaakt met ASD ontwerpkozijn (zijn op basis van Curtainwall) komen dus niet op het kozijn overzicht. Wilt u uw ontwerpkozijnen wel, maak dan gebruik van de mogelijkheid tot omvormen naar een BCB kozijn.

 

 

In het ASD-Projectsjabloon is ook een afdrukblad met de kozijnstaat opgenomen. Als de functie Maak kozijnstaat is doorlopen dan is deze kozijnstaat te openen op tabblad Afdrukken in ASD-Navigator. Op de kozijnstaat staan ook 2 tabellen met kozijn hoeveelheden voor vensters en deuren.

 

Werking

Wanneer de functie ‘ASD Maak kozijnstaat’ wordt geactiveerd wordt een overzichtstekening aangemaakt of bijgewerkt.

  • Klik op functie Maak kozijnstaat.
  • Kies voor Genereer kozijnstaat.

Of

   

 

De functie ‘Maak kozijnstaat’ genereert een kozijn tekening in de gekozen projectfase, normaal gesproken Renvooi. Als het overzicht gemaakt is dan zal de functie de aanzicht-view met de naam 'Kozijnstaat' openen indien die view bestaat. In het overzicht staan de kozijnen op een vaste afstand van elkaar geplaatst, met uitgelijnde kozijnmerk labels (Tags). De kozijnen hebben dezelfde de hoogte t.o.v. de bouwlaag uit het model. Eerst worden alle vensters (Windows) geplaatst en daarna alle deuren (Doors). In de functie zijn verschillende sorteermogelijkheden beschikbaar.

 

NB: Wanneer een kozijnmerk met verschillende borstweringshoogten in project is ingevoegd, kiest de functie ‘Maak kozijnstaat’ de borstwering hoogte van het eerst gevonden kozijn in het project.

 

U kunt zelf de weergaven van de tekening veranderen een maatvoering toevoegen, en ook peilmaten. Ook kunt u de lay-out wijzigen door kozijnen te verschuiven/ verwijderen. Wanneer u de tekening bijwerkt in een latere fase van het project, door weer de functie Maak kozijnoverzicht te activeren, wordt de bijgeplaatste maatvoering en lay-out wijzigingen gehandhaafd in de view.

 

NB: Wilt u het kozijnoverzicht volledig opnieuw genereren, verwijder dan alle kozijn van de kozijnstaat overzicht en start de functie ‘ASD Maak kozijnstaat’ opnieuw.

 

Door het Afdrukblad Kozijnstaat te openen heeft een overzicht van de kozijnstaat als een afdrukblad waarbij de aanzichten, de plattegrond weergave en de stuklijst in beeld is.

 

NB: De Door en Window tabel die worden gebruikt, zijn natuurlijk naar eigenbehoeften aan te passen, lees hier verder.

Lees ook de artikelen 17 en 18 bij FAQ