In Revit wordt er geen zichtbaar onderscheid gemaakt tussen getekende en gespiegelde elementen. Ook de eigenschap dat een element gespiegeld geplaatst is, kunt u niet teruglezen bij selectie van het model. Voor veel objecten is het niet erg belangrijk of deze (per ongeluk) zijn gespiegeld, maar voor o.a. kozijnen is spiegelen niet de juiste manier voor het goed opbouwen van het model zoals BIM. Een gespiegeld kozijnmerk is immers een ander kozijn dan een getekend kozijnmerk en niet te bestellen voor op de bouwplaats. Met de functie ‘Selecteer Gespiegeld’ kunt u alle gespiegelde elementen in uw model laten selecteren en lichten dan op zodat u hier zelf correcties aan kunt doorvoeren.
Niet spiegelen is erg belangrijk bij het goed opzetten van een BIM, maar ook bij het maken van correcte hoeveelhedenstaten in Revit.

NB: Wanden kunt u wel spiegelen, omdat gespiegelde wanden niet worden gedetecteerd. Maak geen gebruik van het spiegelen van Groups, ook al lijkt dit goed te gaan. Maak een nieuwe Group aan met gespiegelde inhoud, correct geplaatste kozijnen etc. (Lees hier meer over Groups).

NB: Kozijnen gemaakt in de BCB kozijnfunctie krijgen altijd een type getekend en gespiegeld (Merk 1, en Merk1 sp). Maak hiervan gebruik (lees hier meer). In de BCB zijn ook binnendeurkozijnen met een enkele deur te vinden waarbij het type een L en een R heeft om aan te geven dat het om een Links- of Rechts-draaiende deur gaat.

Hieronder ziet u een voorbeeld van links een Group met getekende inhoud en een tweede Group met gespiegeld getekende inhoud en kozijnen met type sp. Rechts een foutief gespiegeld geplaatste Group (en los geplaatste gespiegelde kozijnen).