Er wordt bij colaboration altijd automatisch twee WorkSets aangemaakt: “WorkSet1” en "Shared levels and Grids".

  • Daarna kunt u (eventueel) meerdere Worksets activeren
  • Klik Colaborate/ Worksets

Bij Worksets kan een verdeling worden gemaakt met meerdere Worksets met meerdere gebruikers en gebruiksrechten. Wilt u echter op een eenvoudige manier samenwerken dan kan dit getoonde menu direct weer gesloten worden, zonder het aanmaken en verdelen van Worksets.

 

Met Worksets in het model kunt u extra werkafspraken automatiseren. Met worksets kunt u namelijk een verdeling aangeven wie wat mag doen in het project. Zorg ervoor dat u een central file hebt zoals hiervoor beschreven.

  • Klik op Collaborate | Manage Collaboration / Worksets

 

 

  • Rename workset-1 en Create een 2e workset

Let op: Uw actieve Worksets bovenin, alles wat u toevoegt komt in deze Worksets.

 

 

  • Selecteer alles en zorg ervoor dat dit op Worksets Architecture komt (is automatisch zo bij Rename WS-1).

 

 

  • Sla het bestand op als Central file op een server. De Central file is de master, hiervan gaat iedereen Local Copy's maken en later weer synchroniseren.
  • Kies opslaan en sla op de server waar iedereen erbij kan.

 

 

  • Kies vervolgens Relinguish all Elements, geeft het gebruiksrecht vrij bij Owner.

 

 

Bekijk ook deze Youtube video van Architecture Vanguard over Worksets