Worksharing Monitor is een apart program voor Revit dat mee is geïnstalleerd met de installatie van Revit. Voor elke jaargang van Revit is er een apart programma. Start dus wel de juiste versie.

Worksharing Monitor starten, kan via:

• Icoon in Colaborate lint.

In Worksharing monitor is bij de tooltip het opgeslagen pad in de Central File te zien . Alleen via dit pad krijg je toegang tot de Central File, lees ook hier.

Worksharing monitor zal als zelfstandig icoon verschijnen in de werkbalk van Windows, en is van daaruit dus te benaderen.

• een icoon op het bureaublad als deze tijdens de installatie is aangemaakt.
  • via de Windows knop/icoon en direct intypen van: “worksh…”

In Worksharing Monitor kunt u zien wie allemaal aanwezig is in het Central Model.

• Wie er allemaal synchroniseren. Handig voor het geval u wilt synchroniseren, maar dit al door 3 andere projectmedewerkers wordt gedaan. Synchronisatie wordt namelijk in volgorde van aanvraag afgehandeld (dus u kunt beter even niet synchroniseren als er al 4 wachtende voor u zijn).
  • De lijst met gebruikers die wordt getoond is in tijd gesorteerd. De bovenste gebruiker is degene die het laatst heeft gesynchroniseerd.

• Worksharing Monitor kunt u gebruiken om inzicht te krijgen in het synchronisatie proces, bijvoorbeeld bij problemen met vrijgeven of synchroniseren. Er is ook een logbestand te raadplegen over de afgelopen periode.

Bekijk ook deze YouTube video van Architecture Vanguard over Worksharing  Monitor