NB: Onderstaande beschrijving betreft standaard Revit functionaliteit. 

---- 

 

Introductie

Tabellen (Schedules) in Revit zijn te gebruiken voor allerlei doeleinden. In veel gevallen voor het uittrekken van hoeveelheden en elementenstaten uit het model. Deze paragraaf beschrijft een aantal hoofdzaken voor het maken en gebruiken van tabellen en geeft een aantal voorbeelden.

Schedules zijn tabellen of overzichten van één categorie van het model. Voor alle categorieën kunnen overzichten worden gemaakt. De overzichten zijn te gebruiken als hoeveelhedenstaat, kozijnstaat, ruimtes of gebiedenoverzicht, lijst van views of afdrukbladen etc. Anders gezegd is een tabel (Schedule) een andere manier van kijken naar de informatie in het gebouwmodel.

Je kunt ook een zogenaamde Multi Category tabel maken. Bijvoorbeeld voor deuren (Doors) gecombineerd met vensters (Windows en Curtain Walls). De mogelijkheden hiervoor hebben wel een beperking; alleen overeenkomstige eigenschappen (Properties) kunnen worden gebruikt, dus wanneer de eigenschappen van de categorieën te veel afwijken (bijvoorbeeld: trap en kozijn) blijven er bijna geen eigenschappen over om weer te geven in de tabel.

Onder het tabblad 'Tabellen' van ASD Navigator zijn standaard al een aantal tabellen aanwezig op basis van het NLRS systeem. Deze tabellen kunnen naar eigen inzicht worden aangepast binnen het project. Ook is het mogelijk om zelf een tabel (Schedule) aan te maken.

 

 

Tabellen kunnen worden geëxporteerd naar Microsoft Excel. Er is in Revit echter geen standaard importeer functie beschikbaar om Excel bestanden weer in te lezen in Revit. Het kan wel worden geëxporteerd naar een tekstbestand welke met Excel kan worden ingelezen. Via die weg is het wel mogelijk.

Hier een voorbeeld van een tabel met wand eigenschappen (Wall Schedule)