Een nieuw Revit project wordt normaal gesproken gestart op basis van een zogenaamd projectsjabloon (Project Template). Dit houdt in dat er al een soort moederproject is ingeregeld, dat als kopie wordt gebruikt voor het starten van het nieuwe project. De basis van ASD voor Revit is ook gelegd in een ASD-Projectsjabloon. In dit projectsjabloon zijn een aantal instellingen ingeregeld een onderdelen aangepast aan een goed gebruik van het project en ook gericht op de Nederlandse bouwkundige markt.

Wanneer je een nieuw project start wordt bij een correcte installatie het ASD projectsjabloon automatisch aangeboden.

Let op: Advies, start een project altijd op basis van een ASD-Projectsjabloon (hieronder weergegeven als ASD_2020).

 

Het ASD Projectsjabloon is een basis voor de inrichtring van je project. Het projectsjabloon is echter continue in ontwikkeling en zal bij elke versie verdere uitbreidingen kunnen hebben. De gemaakte wijzigingen en uitbreidingen zijn te lezen in de bijgevoegde 2D tekening (Drafting View) 'ASD project sjabloon revisies' van een gestart project.  Deze is te vinden onder het tabblad 'Tabellen' in de ASD Navigator.

Deze 2D tekening is te openen, in het projectsjabloon of in elk nieuw gemaakt project, met commando:

ASD Navigator / Tabellen / 2D tekeningen / 'ASD project sjabloon revisies'. Of eventueel ook via het tabblad 'Afdrukken' zoals in onderstaande afbeelding.

Naast dit overzicht is er ook een plattegrond view met een overzicht van families die worden gebruikt in het ASD projectsjabloon. Hier staan families die niet moeten worden gewist:

  • Ruimtes en kleuren

 Lees hier meer over Families overzicht.