In de ASD Navigator zit een mogelijkheid ASD annotatie elementen uit het ASD_sjabloon eenvoudig over te halen naar een sjabloon of project naar keuze. Door met de rechtermuisknop in het venster van ASD Navigator te drukken krijgt u een keuze menu met daarin onderaan Project-instellingen.

Voor overige elementen welke u van een ander project over wil halen, lees hier verder.

 

Projectgegevens overhalen met Revit

Met het commando  Manager / Settings / Transfer Project standards is het in Revit mogelijk om overige sjabloon- (Template-) of projectgegevens over te halen met betrekking tot systeem instellingen of System Families naar een reeds gestart project. 

Ook deze methode kunt u hanteren om gegevens uit het ASD_sjabloon (ASD_template) over te halen naar een reeds gestart project.

 

Laden van projecten

Er is een geopend project nodig waarin u gegevens of instellingen wilt importeren en een ander project of template waaruit u gegevens of instellingen wilt halen. Het is aan te raden om zoveel mogelijk actieve views en niet relevante projecten voor deze actie te sluiten en houd alleen deze twee onderstaande open:

  • Uw doelproject, te laden met 'Load project': Project.rvt
  • En het gewenste template met 'Load project': ASD_template.rte

Belangrijk hierbij is dat u na het laden van beide projecten checkt of uw doelproject het actieve venster is, want met Transfer wordt er gekopieerd naar het actieve venster. Schakel de juiste View actief met CTRL-tab of met het icoon in de QAT.

 

Gegevens kopiëren

Met het commando Manage / Settings / Transfer Project Standards kunt u vervolgens de gewenste instellingen overhalen naar het doelproject (bijvoorbeeld View-templates voor de functie 'Invalshoek').